Fri adgang til Arbejdermuseet for CS medlemmer

Arbejder museet i København er altid et besøg værd. Og som medlem af CS får du gratis adgang. Som navnet antyder, sætter museet fokus på netop ’arbejdernes’ historie, og det er en bevægende fortælling gennem årtierne, med en lang og sej kamp for at sikre de almindelige lønmodtagere rimelige arbejdsvilkår og en løn, de kunne leve af.

CS egen historie opstod på baggrund af netop usle arbejdsvilkår og en elendig løn, og en stadig kamp for at sikre bare de mest basale rettigheder. I begyndelsen måtte soldaterne slet ikke organisere sig, så en egentlig fagforening for soldaterne, skulle leve skjult og under dække i mange år. Da man ikke måtte mødes til ’faglige møder’ og organisering, mødtes man i stedet i en ’sangforening’, og da stadig flere og flere stærke stemmer blandede sig i det kor, opstod endelig en reel organisering, og begyndelsen på det, der altså i dag bl.a. er Centralforeningen for Stampersonel.

Arbejdernes kamp for deres rettigheder, kan følges på Arbejdermuseet både i ord og billeder og tableauer. Der er en fast gennemgående udstilling, og så er der skiftende særudstillinger. Her i starten på 2024 er der særudstillinger med særlige omvisninger om den tidligere statsminister Anker Jørgensen, pt også aktuel i en dokumentarserie på DR tv, og om ’Kvindeliv’.

Museet har en spændende kalender med mange forskellige arrangementer, foredrag, omvisninger etc. og som CS medlem kan man altså altid besøge museet gratis. Og det er samtidig gratis for én voksen ledsager.

Medlemmer kan selv vælge, hvem der skal med på Arbejdermuseet. Det kan være ægtefællen, kæresten, sådan som ordningen hidtil har givet mulighed for. Men det kan også være en god ven eller en kollega. Børn under 18 år altid har gratis adgang til museet. Desuden er der en række andre gode tilbud som CS medlem:

10 % rabat i museumsbutikken

Køb gammeldags legetøj, valgplakater, slik og bøger med rabat.

10 % rabat i Kaffebaren

Nyd en kop kaffe (med eller uden Rich’s!), et stykke kiksekage eller en Stjernepilsner i den stemningsfulde kaffebar fra 1950’erne.

15 % rabat på lokaleleje

Hold bryllup, reception, konfirmation, rund fødselsdag eller lignende i Arbejdermuseets enestående festsal. Rabatten gælder ikke forplejning.

 

Søg