Indefrosne feriemidler på vej til CS-medlemmer i Grønland

I oktober 2020 blev tre uger af de i alt fem ugers indefrosne feriemidler tilgængelige for alle danskere, der har haft et arbejde og modtaget løn i perioden fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020. I løbet af marts bliver det muligt at ansøge om de sidste to uger.

Men CS medlemmer, der gør tjeneste i Grønland, har måttet vente urimeligt længe på at se pengene på deres konto. Statsansatte danskere i Grønland har nemlig endnu ikke fået udbetalt de første tre ugers feriepenge, men nu lyder det til, at der endelig er penge på vej.

ATP har overfor Forsvarsministeriets Personalestyrelse oplyst, at ansøgningerne, der vedrører medarbejdere på Forsvarsministeriets område, er sat til udbetaling eller i sidste fase af sagsbehandlingen hos ATP, og at de første udbetalinger således sker fra på onsdag, hvorefter der kan gå 2-3 arbejdsdage, før feriepengene kan ses på bankkontoen.

Derudover meddeler ATP, at de fortsat har særlig fokus på opgaven, indtil alle de berørte lønmodtagere har fået deres sager behandlet. De vil også holde særligt fokus på de ansøgninger, som de modtager fra medarbejdere, der har haft problemer med lang sagsbehandlingstid, når det kommer til anden udbetalingsrunde, der som bekendt venter lige om hjørnet, når vi kan ansøge om de sidste to ugers indefrosne midler.

Et langt forløb

Forløbet omkring de indefrosne feriepenge har været langt og rodet for de af CS medlemmer, der gør tjeneste på Grønland. Siden oktober har CS været i løbende kontakte med ATP angående den manglende udbetaling til medlemmerne på Grønland, og tidligere på måneden sendte ATP et skriftligt svar, hvori de forklarede, hvorfor det har været så svært at udbetale de indefrosne feriemidler til statsansatte i Grønland:

”Vores behandling af ansøgninger om udbetalinger af indefrosne feriepenge til de statsansatte i Grønland er desværre stødt på flere forhindringer, der har krævet en del afklaringer bl.a. med andre myndigheder. I starten af januar fik vi fra Skattestyrelsen en afklaring af, at feriemidlerne for de statsansatte i Grønlands skal beskattes efter grønlandske skatteregler. Det er dog altid en konkret vurdering for den enkelte lønmodtager. Det betyder, at vi skal kunne indberette og indbetale skatten til det grønlandske skattevæsen. Til det skal der bl.a. oprettes et særligt grønlandsk SE-nummer til Lønmodtagernes Feriemidler/LD Fonde. Det har vi siden da været i kontakt med både Skattestyrelsen og Grønlandsrepræsentationen om, og der arbejdes på den tekniske løsning,” skrev ATP blandt andet.

Andre nyheder

Nyheder

Nye støvler på vej – måske

De længe ventede nye støvler, der blev præsenteret i efteråret, er på vej. De er ankommet til ’centralt lager’, oplyser Forsvarsministeriets Materiel -og Indkøbsstyrelse, FMI.

Læs mere »