CS hjælper med sager om tilbagebetaling

På grund af fejl i Forsvarsministeriets Personalestyrelses (FPS) nye tidsstyringssystem har nogle af forsvarets medarbejdere fået udbetalt et forkert antal variable ydelser. Det gælder både ansatte, som har fået for lidt i løn, og andre som har fået for meget.

Selvom mange af udbetalingsproblemerne, som hovedsageligt fandt sted mellem oktober 2019 marts 2020, i dag er løst, er en del CS-medlemmer fortsat i proces. Det fortæller chefkonsulent i CS, Nadia Skovsborg:

– I de sager, hvor medarbejdere har fået for lidt i løn, er de manglende variable ydelser blevet efterbetalt. Tilbage står rækken af sager, hvor medarbejdere har fået for meget udbetalt, som FPS så forsøger at få tilbagebetalt. Derfor er 30 af vores medlemmer blevet bedt om at tilbagebetale en vis portion af deres variable ydelser. Det er relativt mange sager, og mere end hvad vi normalt har på et år.

Kontakt CS for hjælp
Når medarbejderne er blevet gjort opmærksomme påmisæren, har mange skyndt sig at betale det forkert udbetalte beløb tilbage med det samme, siger Nadia Skovsborg:

– Vores medlemmer har jo stået i en situation, hvor de pludselig får at vide, at de skylder deres arbejdsgiver penge. Nogle har været bange for at blive fyret, fordi de føler, at de har stjålet af kassen, og derfor har skyndt sig at betale beløbet tilbage.

– Men det er sådan, at FPS skal kunne dokumentere, at man har været i ond tro – altså at man vidste det, eller at man burde have vidst det – men denne del står først længere bag i det brev, medlemmerne har modtaget i deres e-Boks. Som medlem skal du kun betale pengene tilbage, hvis det kan bevises, at du har været i ond tro, siger hun.

Nadia Skovsborg anbefaler derfor alle, der måtte sidde med en tilbagebetalingssag, at tage forløbet med ro og søge rådgivning hos CS:

– Slå koldt vand i blodet og tag fat på mig, så jeg kan undersøge, hvor i processen ens tilbagebetalinssag er. Og så skal man nok være lidt tålmodig, da der godt kan gå et år til halvandet fra, at du modtager et brev om tilbagebetaling i din e-Boks, til at der ligger en afgørelse.

Nemt at overse forkert beløb
Ifølge Nadia Skovsborg har FPS valgt beløbet 2.000 kr., som grænsen for tilbagebetalinger: Har man i alt fået udbetalt over 2.000 kr. i perioden oktober 2019 til marts 2020, vil FPS forsøge at få tilbagebetalt pengene af medarbejderen. Tilbagebetalingen sker ved, at FPS enten modregner beløbet fra næste lønseddel, eller ved, at medarbejderen laver en bankoverførsel.

Nadia Skovsborg understreger, at det for mange af CS’s medlemmer er forståeligt, hvis ikke de har været opmærksomme på de forkert udbetalte lønkroner:

– Ofte er de forkerte beløb ret små, og derudover er mange af vores medlemmer vant til, at deres variable ydelser varierer fra måned til måned, fordi de enten har skiftende arbejdstider, sejler på søen eller går vagt. Derfor har de ikke nødvendigvis tænkt nærmere over de ekstra kroner på kontoen, siger hun og tilføjer:

– Flere medlemmer har spurgt mig, om de selv burde havde vidst det her, men mit svar er, nej, det burde de faktisk ikke, for det er sådan, at når du har været på arbejde i en periode, så bliver dine timer tastet ind, som en chef godkender. Men i denne situation ender det med at være medarbejderen, som står med problemet.

Andre nyheder

Nyheder

Her er dit nye nyhedsbrev

I CS vil vi levere bedre og mere relevant kommunikation til jer medlemmer. Derfor bliver kommunikationen nu digital, og I får et helt nyt nyhedsbrev,

Læs mere »
Nyheder

Hvorfor stiger dit kontingent i 2025?

Tryg Forsikring hæver prisen for medlemsforsikringen. Det betyder, at dit kontingent stiger i 2025. Hvad sker der: Jesper Korsgaard Hansen, formand i CS, forklarer: Hvad

Læs mere »
Søg