Mathilde er tillidsrepræsentant: Hvis man vil have det bedste, må man også selv gøre noget!

– Hvis man vil have det bedste, må man også selv gøre noget!

Det slår Mathilde J, 25, fast med et stort men også bestemt smil. Mathilde er en af årets nye tillidsrepræsentanter, valgt ved Hundetjenesten, der hører under Operation Support Wing på Flyvestation Karup. Hun blev valgt i foråret, hvor to andre også stillede op, men opbakningen var stor til Mathilde, der har været i Forsvaret siden 2016.

Egentlig var drømmen at blive pilot, og det var nok den drøm, der i sin tid fik hende til at søge ind til Forsvaret via sin værneret. Den blev aftjent ved flyvestation Karup, hvorefter hun tog Hærens Reaktions Uddannelse ved Aalborg, men efter endt uddannelse var det ikke muligt at fastansætte konstabler på det tidspunkt, og så fik Mathilde øje på et jobopslag fra flyvevåbnet.

– Det var her ved hundetjenesten, og det lød rigtigt spændende. Det blev det også, det er et fedt job, fastslår Mathilde.

Lille enhed
Det startede med et hundeførerkursus, og et nyt medlemaf familien; den sorte schæfer Xeno. I dag har de beggederes faste gang ved hundetjenesten i Karup.

De har sammen været udsendt til Kabul og er klar til næste gang, der bliver brug for dem ude.

– Vi er en meget lille enhed. Det betyder også, at vi skal samarbejde rigtig meget for at løse alle de opgaver, vi har. Men det gør også, at vi bliver meget tætte i enheden, tilføjer hun.

Det var da også kollegernes opbakning, der gjorde udslaget, da Mathilde valgte at stille op som TR. Enhedens tidligere TR, havde været TR i flere år, men skiftede job i foråret, og derfor skulle en ny vælges. Mathilde havde været TR-suppleant i nogle måneder og havde ikke lige regnet med så hurtigt selv at skulle tage det fulde ansvar.

– Men det var godt, at jeg nåede at være suppleant lidt først, så jeg kunne få nogle gode råd og viden fra vores tidligere TR. Han har været rigtig god til at sætte mig ind i sagerne, og jeg kan trække på hans erfaring, forklarer Mathilde.

Mange opgaver
Der er da også valgt en ny suppleant, så de kan støtte hinanden i tillidsrepræsentantarbejdet. Og der er kommende udfordringer. Ikke mindst på arbejdssiden, for der ermange opgaver, men kun en lille styrke til at klare demalle.

– Vi har 26 normer, men er kun 17 ansatte. Det betyder, at vi for at løse alle opgaver, ikke alene skal løbe stærkt, men også få vagtplaner og alt til at gå op i en højere enhed. Der er rigtig mange, der på den konto har oparbejdet en stor overarbejdspukkel, og det kan blive meget svært at få den nedbragt, for vi er jo kun dem, vi er, siger Mathilde.

Økonomien presset
Her til oktober har enheden dog fået en ny medarbejdertilknyttet, men man mangler stadig en del for at nå oppå fuld dækning.

– Det er klart, at når vi kun er cirka 61 % af dem, vi burde være, så er der noget, vi ikke kan nå, siger hun og tilføjer;

– Det frustrerer også folk, at vi er så få.

Selvom ledelsen har stor forståelse for medarbejdernes frustrationer, og også meget gerne vil sikre et godt arbejdsmiljø, så er det begrænset, hvad deres muligheder er. For økonomien er stærkt presset. Det mærkes også i dagligdagen, hvor der skal spares på alt. Selv ’legetøj’ til hundene er blevet sat på pause. Så der er mange udfordringer til en ny TR.

– Jeg synes, at jeg blev sat godt ind i tingene af den forrige TR, og jeg kan også trække på de andre TR i OSW. Vi har møder hvert kvartal, hvor vi kan sparre sammen, lyder det fra Mathilde.

– Man skal også vælge lidt mellem tingene, for nogle gange har kollegaerne bare behov for at tale eller brokke sig lidt, uden at det behøver at komme videre. Andre gange er det helt konkrete sager, der skal tages op, føjer hun til.

Bedste job

Selv betegner hun sig som ’lidt konfliktsky’, men også empatisk, og hun ser det som en stor styrke til at overvinde skyheden, at hun har kollegaernes stærke opbakning. Hun ser det også som sin egen udvikling.

– Så er det fedt at være en del af det, der foregår. Det er spændende at være med i de forskellige udvalg, fortæller hun.

Men det meste af dagligdagen foregår – trods alt- ude ved hundene, og nu er det Xeno, det drejer sig om de næste timer.

– Det er det bedste job, man kan have, konstaterer hun.

Andre nyheder

Nyheder

Hjemmeværnet fylder 75 år

Kun få uger efter at frihedsbudskabet fra BBC i London lød i danske radioer i foråret 1945, mødtes en række modstandsfolk for at etablere en

Læs mere »