Frivillig indbetaling

Som ansat i Forsvaret og Organisationen af Stampersonel i Beredskabskorpset, herunder tjenestemænd og korttidsansatte, kan du oprette aftale om etablering af frivillig pensionsindbetaling på arbejdsmarkeds-/tillægspensionen (Ratepension). Der er ikke tilknyttet forsikring til frivillige pensionsindbetalinger.

Du kan få råd og vejledning om frivillig indbetaling i CS Pensionsfond. Forsvaret skal herefter have besked om dit valg ved at indsende en formular.

Hvis du  allerede har en pensionskonto i CS Pensionsfond, kan du bruge formularen på Fondens hjemmeside til at starte, ændre og stoppe  frivillige indbetaling. Hvis du ikke har en ordning i CS Pensionsfond, skal du henvende dig for at få oprettet en aftale.. Der kan kun oprettes pensionsordninger for ansatte i Forsvaret og Beredskabsstyrelsen.

Ændring af frivillig indbetaling

Aftale om indbetaling af frivillige pensionsbidrag, ændring samt evt. ophør, sker ved at du giver besked til Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS)

Vær OBS på, at der i indbetalingen til arbejdsgiverordninger tilbageholdes 8% i bruttoskat, som afregnes og indbetales til staten af CS Pensionsfond.

CS Pensionsfond administrerer en arbejdsgiverordning. Arbejdsgiverpligtige og administrerede ordninger går forud for privat tegnede ordninger. Du bør derfor  sikre dig, at du ikke indbetaler for meget på din privattegnede ordning. Se aktuelle grænser i skemaet nederst på denne side

Hvis dine indbetaling til AMP/TIP overskrider nævnte grænser, har CS Pensionsfond indgået aftale om ”Overløbsordning” (= livrente), hvortil det overskydende beløb overføres. Du får således fradrag for indbetalingerne. Se mere under overløbsordning. Hvis du allerede har fået oprettet en overløbsordning hos AP Pension, kan du logge ind på deres hjemmeside med MitIDDu skal være opmærksom på, at den samlede indbetaling på alle dine ratepensioner ikke må overstige det tilladte maksimum beløb.

Formular – Frivillig indbetaling

Satser 2024

Kontakt os

Kontakt ikon

CS Pensionsfond

Telefon: 33 85 41 41
Email: post@cspension.dk

Telefontid
Man-tor: kl. 09 – 15
Fre: 09:30 – 14

Søg