Frivillig indbetaling

Frivilligt bidrag

Ansatte i Forsvaret og Organisationen af Stampersonel i Beredskabskorpset, herunder tjenestemænd og korttidsansatte, kan træffe aftale om etablering af frivillig pensionsindbetaling på arbejdsmarkeds-/tillægspensionen. Der er ikke tilknyttet forsikring til frivillige pensionsindbetalinger.

Du kan få råd og vejledning om frivillig indbetaling i CS Pensionsfond. Forsvaret/Beredskabsstyrelsen skal herefter have besked om dit valg ved indsendelse af formular.

Har medlemmet allerede en pensionskonto i CS Pensionsfond, kan formularen på fondens hjemmeside anvendes til at starte – ændre – stoppe frivillige bidrag. Hvis du ikke har en ordning i CS Pensionsfond, skal du henvende dig først, med henblik på aftale om oprettelse. Der kan KUN oprettes pensionsordninger for ansatte i forsvaret og beredskabsstyrelsen.

Ændring af frivilligt bidrag

Aftale om frivillige pensionsbidrag, ændring, samt evt. ophør, sker ved fremsendelse af instruktion til Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) eller beredskabsstyrelsen.

Forskellen mellem indbetalingsgrænserne svarer til den bruttoskat (8 %), som arbejdsgiver-/pensionsinstitutter skal trække i indbetalingerne.

CS Pensionsfond administrerer en arbejdsgiverordning. Arbejdsgiverpligtige og administrerede ordninger går forud for privat tegnede ordninger, så du bør sikre dig, at du ikke indbetaler for meget på din privat tegnede ordning.

Hvis din indbetaling til AMP/TIP overskrider nævnte grænser, pligtige som frivillige har CS Pensionsfond indgået aftale om ”Overløbsordning” = livrente, hvortil det overskydende beløb overføres, således at du fortsat opnår fradrag for indbetalingerne. Se mere under overløbsordning

Evt. bidrag over pensionsbeskatningsloftet for arbejdsmarkedspensioner overføres til en overløbsordning (livrente) i AP Pension.

Hvis du indbetaler til andre ratepensioner, skal du selv holde øje med at du ikke overstiger grænsen for fradragsret.

Vær opmærksom på, at det er den samlede indbetaling på ALLE ratepensioner du måtte have, der skal indeholdes i satsen.

Formular – Frivillig indbetaling

Satser 2022

Kontakt os

Kontakt ikon

CS Pensionsfond

Telefon: 33 85 41 41
Email: post@cspensionsfond.dk

Telefontid
Man-tor: kl. 09 – 15
Fre: 09:30 – 14