Foto: Henning J. Skree/FSV

IVER HUITFELDT på vej mod Det Røde Hav

Her til formiddag sejlede fregatten IVER HUITFELDT med cirka 175 mænd og kvinder om bord afsted fra Flådestation Korsør med kurs mod det Røde Hav.

Fregatten skal her indgå i en amerikansk ledet koalition mod de Yemen baserede Houthier, der gennem længere tid har angrebet handelsskibe i området.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, V, var i Korsør for at deltage i afskeden med fregatten, og her understregede han over for den fremmødte presse, at der er tale om en ’defensiv indsats’.

-Der er et defensivt mandat. Skibet skal ikke angribe men forsvare de skibe, der vil passere i farvandet. Og de skal også kunne forsvare sig selv, hvis de måtte angribe, sagde ministeren blandt andet.

Ministeren ville ikke svare på spørgsmål om fregattens militære udrustning og våbensystemer, men han pointerede, at skibet vil være i stand til at forsvare sig.

Troels Lund Poulsen indrømmede også, at der bliver tale om en meget skarp mission.

-Målet er at Houthierne ikke skal have lov til at gøre, det de gør nu, sagde han og han fortsatte;

-Det er meget vigtigt, at vi er med til at sikre trafikfarten i området. Det er helt afgørende, at Houthierne ikke får lov til at terrorisere et område. Vi kommer til at indgå sammen med andre skibe, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vores skib er godt sikret til denne mission. Vi har en topmotiveret besætning.

Blandt de mange besætningsmedlemmer er også CS tillidsrepræsentant og korporal Jimmi, der fortalte om hans og kollegaernes forventninger til missionen.

Over for CS gav han udtryk for, at besætningen er spændte og parate til opgaven, og at der er en god stemning om bord.

-Det kan godt blive skarpere, end det plejer at være, men vi indgår i en koalition sammen med mange andre skibe, så vi er meget fortrøstningsfulde, påpeger han.

Man kan se et interview med såvel forsvarsministeren som tillidsrepræsentant Jimmi på TV 2 Plays nyhedsudsendelse.

Live TV 2 News – TV 2 Play

Andre nyheder

Søg