Forlig og faglige udfordringer

Forsvarsforlig -indhold og tidsrammer, personel før materiel, overenskomstforhandlinger, ønsker og krav, og løn, løn, løn..

Jo, emnerne var mange og omfattende på torsdagens konference. CS formand Jesper Korsgaard Hansen brugte det meste af eftermiddagen, til at fortælle om de igangværende forhandlinger og drøftelser, både når det angår forsvarsforliget og overenskomster. Emner som i den grad optager de 156 tillidsrepræsentanter, der er med i salen.

Så der blev også spurgt ind til forventninger og muligheder, men også efterlyst handling og konkrete resultater.

-Jeg lover jer, at CS presser på alle de steder vi kan, og vi er med, alle de steder, hvor det er muligt, sagde Jesper Korsgaard Hansen og han fortsatte;

-Vi har afleveret en række forslag til ministeren og i forbindelse med den nye HR-strategi som Forsvaret forventer snart at implementere, og det er min opfattelse, at de i hvert fald på nogle punkter har lyttet til os. I morgen tidlig, fredag, er jeg og de andre relevante fagforeningsformænd kaldt til møde hos forsvarsministeren, så der får jeg forhåbentlig mere at vide. Men jeg vil ærligt sige jer, at selvom der kommer flere penge til Forsvaret de næste år, så er der stadig mange meninger om, hvad de skal bruges til. Og forliget bliver forhandlet i flere bidder i forligskredsen, så udmeldingerne kommer drypvis.

I CS holder vi hele tiden fast på, at vi sætter personel før materiel, understregede formanden slutteligt.

I dag fredag byder dagen på møder i de enkelte valggrupper, henholdsvis Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet, Beredskabsstyrelsen og den civile gruppe. Her kan drøftes gårsdagens informationer og beslutninger, og aktuelle udfordringer og erfaringer grupperne imellem. Da de fleste i grupperne jo ikke ser hinanden i dagligdagen, giver det også ekstra mulighed for god networking.

Inden konferencen slutter over middag i dag, vil de faglige specialkonsulenter i CS stå til rådighed for alle de spørgsmål om tidsstyring, arbejdstid, tjenesterejser, tilkaldevagter -og hvad der ellers kan være af punkter, som de fremmødte gerne vil have svar på.

Mere om konferencen kan læses i det næste CS Blad, der udkommer medio december.

Andre nyheder

Ikke-kategoriseret

Nu optjener militære lærling anciennitet

CS og FPS har indgået en aftale om anciennitet for militære lærlinge. Aftalen betyder, at militære lærlinge, som gennemfører en erhvervsuddannelse med lærlingeløn (basisløngruppe 0)

Læs mere »