Ikke kun en udfordring – men et kæmpe problem

 Altinget.dk, har netop offentliggjort de nyeste tal fra Forsvarsministeriets Personale Styrelse, FPS, vedrørende antallet af medarbejdere, der forlader Forsvaret inden for fire år. Og tallene er alarmerende.

-Men desværre ikke overraskende. Vi har gang på gang gjort opmærksom på tendensen, og nu står det så klokkeklart, sort på hvidt, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

-Når over halvdelen af medarbejderne, uanset om vi taler om konstabelgruppen eller sergentgruppen, allerede forlader jobbet efter ganske få år, så har Forsvaret ikke kun en kæmpe udfordring, men også et kæmpe problem, tilføjer han.

Formanden advarer samtidig om, at Forsvaret er meget tæt på at nå et punkt, hvor man ikke er i stand til at løse alle de mange opgaver, som hele tiden lægges over på Forsvaret.

– Hvornår vi er der, hvor Forsvaret ikke er i stand til at løse de mange opgaver, ved jeg ikke, men vi kommer dertil med sikre skidt, fastslår han og han fortsætter;

-Vi sidder netop i trepartsforhandlinger, hvor regeringen jo godt kan finde ud at give penge til personalegrupper, hvor netop fastholdelse bliver givet som grund til, at de skal have noget mere i lønningsposen. Så skal den udvikling vi ser i Forsvaret vendes, er regeringen nødt til at adressere penge til Forsvarets ansatte, så det igen bliver attraktivt at blive i Forsvaret, også langt mere end tre-fire år!

Altinget.dk har valgt at kigge specifikt på tre årgange, nemlig 2016,2017 og 2018 og få status fra disse år fire år efter, og her er tallene skræmmende tydelige.

Cirka halvdelen af konstablerne fra de år er ikke længere i Forsvaret. For Hærens vedkommende endda en del flere, mens Flyvevåbnet med laveste afgang klarer sig med 42 %, der er væk nu. Sergentgruppen for de tre værns vedkommende er heller ikke rar læsning, selvom de har knapt så stort frafald. Alligevel er afgangen her gennemsnitligt på 48 %. Altså lige under halvdelen.

Man kan også konstatere en svag stigning i antallet af civile, der forlader Forsvaret.

Alle tal og kurver kan ses på Altinget.dk, men vi gør opmærksom på, at det er en betalingsside, der kræver abonnement, for at kunne læse den i sin helhed.

Andre nyheder

Nyheder

Demokratiets fødselsdag

5. juni 1849 sluttede knap 200 års enevælde og Danmark fik en ny forfatning, kendt som Grundloven. Mens voldsomme revolutioner rasede i andre europæiske lande

Læs mere »
Nyheder

Værd at vide i en ferietid

Du har ret til at holde tre ugers sammenhængende ferie i den periode, der kaldes hovedferien. Det er fra 1.maj til 30.september. Hvis du selv

Læs mere »
Nyheder

Kursen er sat mod nye krigsskibe

En række maritime organisationer er gået sammen med Forsvaret i et ’Nationalt Partnerskab’, der her til morgen kunne offentliggøre anbefalinger, der indeholder analyser og en

Læs mere »
Søg