Forsvarets investeringsplan er lækket – medarbejderne venter stadig på løsninger

TV 2 kunne søndag offentliggøre en oversigt over, hvad Forsvaret forventer at bruge de mange milliarder kroner på, som de er blevet bevilliget af en enig forligskreds.

Forsvarets investeringsplan lægger op til milliardinvesteringer indenfor de forskellige værn, og især Flyvevåbnet og Søværnet kan se frem til nye henholdsvis fly og skibe. Desuden kommer der langt flere værnepligtige til, hvis investeringsplanen føres ud i livet.

Men de lækkede dokumenter indeholder ikke en plan for fastholdelse og rekruttering af medarbejdere, hvilket ikke er gået ubemærket hen hos CS formand Jesper Korsgaard Hansen.  

– Det er interessant læsning, men jeg efterlyser endnu engang en plan for, hvor medarbejderne skal komme fra, siger han.

– Uden medarbejdere kan politikerne beslutte at købe nok så mange fly og skibe, men hvem skal kunne betjene og servicere dem? Det mangler vi stadig en konkret løsning på, og det haster, siger han.

Fastholdelse af medarbejdere er et af Forsvarets allerstørste udfordringer. I sidste uge kom der tal frem fra FPS, der viser, at op mod 50 procent af konstablerne forlader forsvaret i indenfor tre år. For sergenterne er det 40 procent, der finder andre karriereveje.

Første delaftale af det nye forsvarsforlig forhandles i efteråret. Det handler blandt andet om fastholdelse og rekruttering, men på trods af, at efteråret snart går på hæld. Er der ikke kommet løsninger på bordet endnu, og det er dybt frustrerende, mener CS formand.

– Det kan godt virke som om, at alvoren ikke er gået op for vores politikere endnu. De er nødt til at få nogle løsninger på bordet, der kan fastholde og tiltrække medarbejdere, inden de kan købe mere udstyr og få flere værnepligtige ind. Og i det regnestykke er man simpelthen nødt til at se på løn, ydelser og kontraktformer, mener Jesper Korsgaard Hansen.

Andre nyheder

Nyheder

Hjemmeværnet fylder 75 år

Kun få uger efter at frihedsbudskabet fra BBC i London lød i danske radioer i foråret 1945, mødtes en række modstandsfolk for at etablere en

Læs mere »