Forsvarsgalleriet

En masse snak, men ingen handling

Sent onsdag aften kunne fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen præsentere et bredt forsvarsforlig, der sikrer, at Forsvaret får tilført 143 milliarder kroner over de næste 10 år.

Der er som ventet tale om et rammeforlig, og de konkrete tiltag kommer derfor først på plads senere i en række delforlig. Det betyder også. at forsvarets medarbejdere må vente endnu længere på en løsning på forsvarets største udfordring: Fastholdelse af forsvarets medarbejdere. Og det frustrerer CS formand Jesper Korsgaard Hansen, at der heller ikke denne gang er kommet løsninger på bordet.

– Jeg er skuffet over, at man ikke er nået længere. Særligt i forhold til at finde løsninger på fastholdelsesproblemerne. Der er stadig ikke kommet noget som helst konkret at forholde sig til, på trods af, at alle er enige om, at det er et af de absolut største problemer for forsvaret lige nu, og at det haster at finde en løsning, siger han.

– Problemerne har været kendt meget længe, og politikerne vedtog det nationale kompromis 6. marts sidste år. Det er næsten halvandet år siden. Nu vil man starte forhandlingerne op til efteråret, men før der er noget konkret på plads i forhold til fastholdelse, kan vi jo risikere, at der er gået to år. Det synes jeg er en skandale. Nu skal de ansatte i forsvaret igen vente, vente og vente alt imens forsvaret bløder ansatte.

– Der er allerede lavet beslutninger om en masse nye opgaver i 2024, men der er ikke nok medarbejdere til at løse dem, vi allerede har. Nu lægger man flere opgaver ind over uden at have en plan for fastholdelse og rekruttering af medarbejderne. Det hænger overhovedet ikke sammen.

– CS og de øvrige organisationer er på opfordring af ministeren kommet med nogle meget konkrete løsningsforslag på både kort og lang sigt. Dem kom vi med før påske, men der er stadig ikke sket noget. Vi var blevet lovet, at der ville være noget på plads før sommerferien, men nu må vi åbenbart vente til efteråret. Jeg kan bare konkludere, at der er en masse snak, men ingen handling, og det synes jeg ikke, man kan være bekendt overfor forsvarets medarbejdere, lyder det fra CS formand.

CS har blandt andet foreslået oprettelse af en lønpulje, hævelse af variable ydelser samt en (gen)indførelse af en civil uddannelsesordning og løn til hærens sergentelever, som siden 2014 har været på SU.

Andre nyheder

Søg