Ny chefkonsulent i CS

Marianne Anker Bechmann er ny chefkonsulent i CS, og hun kommer med relevant erfaring fra blandt andet Dansk Sygeplejeråd og FPS: ”Ordentlighed er en grundlæggende værdi for mig, og den værdi går igen i CS,” siger hun.

Privatfoto.

Siden september har Marianne Anker Bechmann haft sin daglige gang i CS-huset på Islands Brygge. Som CS’ nye chefkonsulent arbejder hun blandt andet med kollektiv arbejdsret, organisationsaftaler, forhandling af løn, ferie og pension og meget andet.

– Noget af det vigtigste for mig er at sikre, at arbejdsgiver holder sig indenfor aftalegrundlaget, som udgøres af CS’ organisationsaftaler og lokale aftaler. Og så har jeg naturligvis hele tiden fokus på at forbedre løn og vilkår for CS’ 9000 medlemmer, siger hun.

”Forsvaret er noget ganske særligt”
Tidligere har Marianne Anker Bechmann blandt andet arbejdet som ledelseskonsulent i Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd og været HR-chef i Folkekirkens Nødhjælp. Derudover har hun beskæftiget sig med Forsvaret som sektionschef i Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS):

– Min militærfaglige baggrund begrænser sig til den militære grunduddannelse, men jeg har 11 års erfaring fra FPS. Min tid i Forsvaret og FPS har ubetinget været den mest interessante og diverse erfaring i mit arbejdsliv. Ved at være kommet til CS har jeg det lidt som at være kommet hjem igen, og det er jeg glad for.

– For mig er Forsvaret som arbejdsområde noget ganske særligt, der kaster nogle enormt spændende og vigtige arbejdsopgaver af sig – og som jeg arbejder målrettet på at løfte, så medlemmerne oplever, at deres interesser bliver varetaget.

Løfter principielle sager
Ifølge Marianne Anker Bechmann er hendes rolle at have det forkromede overblik i forhold til medlemmers løn og vilkår:

– Medlemskonsulenterne og os faglige konsulenter har et virkelig godt samarbejde: Hvor medlemskonsulenterne typisk tager sig af den daglige kontakt med medlemmer og giver dem råd og støtte, er det mine kollegaer (Ken og Jesper) og min rolle at reagere, når vi ser et mønster – når noget urimeligt går igen – og hvor arbejdsgiver overskrider en aftale. Man kan sige, at det er en af mine væsentligste opgaver; at løfte de principielle sager.

Indtil videre er Marianne Anker Bechmanns første tid fløjet af sted, ikke mindst fordi hun føler sig godt tilpas i CS, fortæller hun:

– Jeg vil gerne fremhæve mine kolleger, for jeg synes, at vi komplimenterer hinanden rigtig godt og gør en vigtig forskel for vores medlemmer. Og så er jeg glad for, at ordentlighed, som er en grundlæggende værdi for mig, går igen i CS.”

Arbejdsområder:

 • Kollektiv arbejdsret
 • Generelle cirkulærer på statens område
 • CS organisationsaftale
 • Ny løn
 • Pension
 • Ferie
 • Indgåelse og opsigelse af kollektive aftaler
 • Fortolkning af kollektive aftaler
 • Forhandling
 • Generelle sager


Tidligere ansættelser:

 • Ledelseskonsulent i Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd
 • HR-chef i Folkekirkens Nødhjælp
 • Sektionschef i OKCIV, FPS
 • Udstikker/teamleder/souschef i FA4, FPT/FPS
 • Fuldmægtig i Arbejdsskadestyrelsen
 • Uddannelse: Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 1999

Andre nyheder

Nyheder

Værd at vide i en ferietid

Du har ret til at holde tre ugers sammenhængende ferie i den periode, der kaldes hovedferien. Det er fra 1.maj til 30.september. Hvis du selv

Læs mere »
Nyheder

Kursen er sat mod nye krigsskibe

En række maritime organisationer er gået sammen med Forsvaret i et ’Nationalt Partnerskab’, der her til morgen kunne offentliggøre anbefalinger, der indeholder analyser og en

Læs mere »
Søg