Tillidsrepræsentant eller afdelingsformand – hvad er forskellen?

Afdelingsformand

CS interne struktur er bygget op over en række afdelinger som hver især har en afdelingsformand. Rollen som afdelingsformand er ikke en del af aftale- og forhandlingssystemet, men en afdelingsformand kan naturligvis godt være valgt som tillidsrepræsentant eller fællestillidsrepræsentant.

Mens du som tillidsrepræsentant kan bruge den nødvendig arbejdstid til dit tillidshverv, kan der ikke anvendes arbejdstid til rollen som afdelingsformand, med mindre du har en konkret aftale med din chef om det.

I det daglige arbejde er afdelingsformanden den person, som binder afdelingen sammen. Det er også afdelingsformanden, som CS formand kontakter, når der er nyt, eller når CS’ hovedbestyrelse indsamler forslag til overenskomsten.

Afdelingsformanden sørger også for, at relevant kommunikation fra CS når ud til afdelingens tillidsrepræsentanter.

Tillidsrepræsentant

Hvervet som tillidsrepræsentant er et frivilligt hverv og ikke noget du kan pålægges. Det kan godt være, at du opfordres af kollegerne til at stille op til valg, men så er det sikkert med baggrund i dine personlige kompetencer.

Det betroede hverv skal udføres samtidigt med, at du passer dit normale job i forsvaret. Derfor er der også aftalt en række forhold, som skal sørge for, at du ikke er ringere stillet end de kolleger du repræsenterer. Det kan du blive meget klogere på her på siden.

Andre nyheder

Nyheder

Demokratiets fødselsdag

5. juni 1849 sluttede knap 200 års enevælde og Danmark fik en ny forfatning, kendt som Grundloven. Mens voldsomme revolutioner rasede i andre europæiske lande

Læs mere »
Nyheder

Værd at vide i en ferietid

Du har ret til at holde tre ugers sammenhængende ferie i den periode, der kaldes hovedferien. Det er fra 1.maj til 30.september. Hvis du selv

Læs mere »
Nyheder

Kursen er sat mod nye krigsskibe

En række maritime organisationer er gået sammen med Forsvaret i et ’Nationalt Partnerskab’, der her til morgen kunne offentliggøre anbefalinger, der indeholder analyser og en

Læs mere »
Søg