Venstre åbner for genindførelse af civil uddannelsesordning

Fastholdelse af medarbejdere i Forsvaret er endelig kommet på den politiske dagsorden i forbindelse med de kommende forligsforhandlinger og Det Nationale Kompromis, der lover en markant økonomisk indsprøjtning til det danske forsvar.

Således også på årets folkemøde på Bornholm, hvor Venstre torsdag åbnede op for en genindførelse af kontraktformer med civil uddannelsesordning. Det skete under en debat om det kommende forsvarsforlig.

Lars Christian Lilleholt (V) er positiv over for ideen om at genindføre den civile uddannelses-ordning for ansatte i forsvaret. Foto: Steen Brogaard.

– Vi er sådan set åbne for at diskutere en model for og for at høre input fra de forskellige organisationer. Det er jo en måde at fastholde på; at opspare nogle point og muligheder for at kunne tage en mellemlang videregående uddannelse efterfølgende og dermed gøre det attraktivt at yde en indsats og være ansat i Forsvaret i en længere periode, svarede Venstres ordfører Lars Christian Lilleholt ifølge forsvarsmediet OLFI til spørgsmålet om, hvorvidt man er villig til at genindføre CU’en

”Kan fastholde yngre medarbejdere i længere tid”
Den udtalelse er CS formand, Jesper Korsgaard Hansen, yderst positiv over for. CS har nemlig presset på politisk for at få genindført en kontraktform med civil uddannelsesordning i Forsvaret.

– Det er noget, som vi hører gang på gang, når vi taler med medarbejderne derude, og jeg tror på, at det vil have en effekt i forhold til at fastholde de yngre medarbejdere i længere tid i Forsvaret, siger han.

– Med en civil uddannelsesordning kan man sikre, at medarbejderne kan koncentrere sig om deres operative opgaver i en årrække velvidende, at der bliver taget hånd om deres uddannelse, hvis og når de vælger at forlade Forsvaret. Jeg tror på, at det er den rigtige vej at gå, tilføjer han.

CU løser dog ikke alt
CS’ formand understreger, at en uddannelsesordning ikke kan løse alle fastholdelsesproblemer i Forsvaret. Der er også mange andre faktorer, der spiller ind, hvis man vil have folk til at gøre karriere i længere tid i Forsvaret, lyder det:

– Løn, arbejdsvilkår og karrieremuligheder spiller naturligvis en vigtig rolle, og en kontraktform med uddannelsesordning kan således ikke stå alene. Men det er et stort skridt på vejen, og vi hilser det velkomment, og det ved jeg, at en stor del af vores medlemmer også vil gøre, siger Jesper Korsgaard Hansen.

Andre nyheder

Nyheder

Demokratiets fødselsdag

5. juni 1849 sluttede knap 200 års enevælde og Danmark fik en ny forfatning, kendt som Grundloven. Mens voldsomme revolutioner rasede i andre europæiske lande

Læs mere »
Nyheder

Værd at vide i en ferietid

Du har ret til at holde tre ugers sammenhængende ferie i den periode, der kaldes hovedferien. Det er fra 1.maj til 30.september. Hvis du selv

Læs mere »
Nyheder

Kursen er sat mod nye krigsskibe

En række maritime organisationer er gået sammen med Forsvaret i et ’Nationalt Partnerskab’, der her til morgen kunne offentliggøre anbefalinger, der indeholder analyser og en

Læs mere »
Søg