Foto: Hæren/FSV

650 danske soldater med i Estland

De seneste måneder har en af de største NATO-øvelser de senere år fundet sted i Norden -og de NATO-lande, der grænser op til Østersøen. Øvelsen hedder STEADFAST DEFENDER og er faktisk delt op i en række mindre øvelser, da den rækker og flere måneder her frem til slutningen af maj og med cirka 90.000 deltagende soldater.

En af de tilknyttede øvelser er SPRING STORM, der begyndte i denne uge og involverer ikke færre end 650 danske soldater og foregår i Estland.

I sidste uge begyndte man at sende køretøjer og materiel afsted til øvelsesområdet, og i starten af denne uge ankom så en forkommando bestående af officerer og førere fra brigadestaben, og de får så senere på ugen selskab af den store resterende del af danskere, nemlig en styrke fra 2. Brigade bestående af en reduceret brigadestab, XIII Lette Infanteribataljon og Opklaringsbataljonen med to selvstændigt indsatte opklaringseskadroner.

Og allerede fra begyndelsen venter der store udfordringer. Med minimal logistisk støtte og over mange døgn skal soldaterne nemlig samarbejde med de allierede styrker og gennemføre forsvarskamp og operere uset bag fjendens linjer med henblik på at øve opklaring i det krævende estiske skovterræn.

I modsætning til flere af de andre øvelser under STEADFAST DEFENDER, er danskerne de eneste fra de nordiske lande, der deltager i SPRING STORM. De øvrige deltagere kommer nemlig fra USA, Storbritannien, Frankrig, Canada, Polen og Letland.

Læs mere om STEADFAST DEFENDER 24 på: NATO’s Steadfast Defender 2024: Unprecedented Military Exercise Signals Alliance Unity and Preparedness – NATO’s ACT

og SPRING STORM 24 på: Military exercise Spring Storm 2024 kicked off in Estonia – Estonian Defence Forces

Andre nyheder

Nyheder

Værd at vide i en ferietid

Du har ret til at holde tre ugers sammenhængende ferie i den periode, der kaldes hovedferien. Det er fra 1.maj til 30.september. Hvis du selv

Læs mere »
Nyheder

Kursen er sat mod nye krigsskibe

En række maritime organisationer er gået sammen med Forsvaret i et ’Nationalt Partnerskab’, der her til morgen kunne offentliggøre anbefalinger, der indeholder analyser og en

Læs mere »
Søg