CS formand; Fremtidsplaner er fine, men politikerne skal finde løsninger, der virker i dag

Flere penge til forsvaret og fokus på personel og materiel, samt ikke mindst øgede opgaver i skyggen af Putins invasion af Ukraine og krigens følger, er hovedpunkterne i regeringens seneste udspil, som forsvarsminister Morten Bødskov præsenterede for pressen i går på Forsvarets værksteder i Birkerød.

Udspillet ’Regeringens plan for et styrket forsvar’, baserer sig på den ”nye virkelighed” og et ”behov for et styrket fundament” med henblik på et kommende forsvarsforlig, der spænder over ti år.

Forsvarsministeren præsenterede i går nyt udspil om forsvarets fremtid

-Det er grundlæggende et udmærket udspil med et kasseeftersyn, der skaber et overblik over forsvarets situation belyst gennem seks vigtige punkter, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

-Men jeg har to væsentlige kommentarer til det. For dels skal der ikke gå ret lang tid, før det hele sættes i gang, og dels er det meget vigtigt at medarbejderne inddrages i processen, f.eks. via samarbejdsudvalgsmøder rundt omkring i enhederne, så man kan få et sandfærdigt og aktuelt billede af tilstanden derude her og nu, tilføjer han.

Formanden peger på, at regeringens plan ikke giver nogen svar her og nu, og med de udfordringer forsvaret har, er det netop meget vigtigt, at politikerne forholder sig til den aktuelle virkelighed.

-Det er ganske enkelt, for der er umiddelbart kun to muligheder som det står til i øjeblikket; nemlig enten at ansætte flere folk og gøre en stærk indsats for at de nuværende medarbejdere gerne vil blive i tjenesten, eller at prioritere og sige nej til opgaver, når man ved, det ikke kan hænge sammen i hverdagen.  

Andre nyheder

Nyheder

Statens overenskomster tiltrådt

OK24 forhandlingerne er afsluttet og det samme er nu også afstemningerne, der siden medio marts har været i gang i de mange forskellige faglige organisationer,

Læs mere »