CS formand: Nu er vi i gang

Endelig kom den første delaftale på plads i Forsvarsministeriet, og i første omgang er 16 milliarder kroner sat af til at dække nogle af de områder, der mangler mest.

Sent torsdag aften blev partierne bag forsvarsforliget enige om at sætte penge af til bl.a. nye militære kapaciteter og renovering af bygninger samt rekruttering og fastholdelse, og tidligt fredag morgen, var CS formand Jesper Korsgaard Hansen klar til at give sin mening til kende hos DR nyhederne.

Det er en begrænset begejstring, der er at spore hos formanden, men som han klart pointerede; ‘nu er vi i hvert fald i gang, og det har vi ventet længe på’.

-Jeg er glad for at der nu endelig ligger en aftale, for den har vi ventet længe på. Men om det er det rigtige, man har fokuseret på, det kan jeg være i tvivl om. Det er ingen hemmelighed, at forventningerne blandt soldaterne er, at der kommer mere i lønningsposen, og så at der skabes en eller anden form for uddannelse, så man har noget at komme videre på, når man ikke er i Forsvaret mere. Det er fuldstændig skåret væk i denne aftale, siger Jesper Korsgaard Hansen.

Hvorvidt der er sat penge nok af til Forsvaret, kan kun tiden vise, men Jesper Korsgaard Hansen understreger, at det er godt, at man nu endelig er kommet i gang, og så må ‘vi jo se at trække i den rigtige retning’, konstaterer han.

-For de to emner jeg lige har nævnt omkring løn og uddannelse, de fylder altså meget, slutter han.

Se hele DR nyhedsindslaget her: TVA – 19. JAN 2024 7:00 | Se online her | DRTV

Fakta om delaftalen:

Der er afsat 16 milliarder kroner, der skal fordeles således:

9,7 mia. kroner til militære kapaciteter (bl.a. kortrækkende luftværn til Hæren, torpedoer til Søværnet, langtrækkende droner til det arktiske område)

3,5 mia. kroner til rekruttering, fastholdelse og uddannelse.

2,3 mia. kroner til forudsætningsskabende initiativer.

0, 8 mia. kroner til stabil udvikling af Forsvarsområdet.

Andre nyheder

Nyheder

En god overenskomst

Vi har fået forhandlet en god overenskomst hjem, der løber over to år, og den sikrer en reallønsfremgang til alle ansatte i staten. Der er

Læs mere »
Nyheder

Gode fortællinger fra nutid og fortid

Netmediet Forsvarshistorien, der arbejder sammen med Danmarks Veteraner og Folk & Sikkerhed, har netop opdateret deres hjemmeside, hvor alle nuværende og tidligere udsendte kan sende

Læs mere »