Arkivfoto: Forsvarsgalleriet

Masser af militær action i Fredericia i weekenden

NATO fylder 75 år i år, og det fejres på mange forskellige måder. Organisationen Folk & Sikkerhed markerer det med en kæmpe totalforsvarsudstilling, der åbner i morgen fredag.

Forsvaret er repræsenteret på stort set alle fronter, når de enorme messehaller i Fredericia fredag slår dørene op til den største Forsvarsudstilling i mere end 25 år, Action 24.

Der er udstillinger og aktører fra specialkorps og Hjemmeværn, de mange forskellige værn og tjenestegrene, uddannelser og våben -og forsvarsindustrien, Beredskabet og mange andre, der direkte eller indirekte har kontakter til Forsvarsområdet.

”kom og klap en kampvogn, prøv en tur, se hunde-demoer, få en snak med ambulancereddere, politi, piloter og specialister, blive klogere på kemiske og/eller cyber-trusler og hvordan, du sikrer dig mod dem. Se gadgets, grej og gear”, lyder det bl.a. i indbydelsen til alle interesserede fra organisationen bag det store arrangement, Folk & Sikkerhed.

Men udover at tilbyde en masse spændende at se på, høre om og opleve, skal det også være en ’folkefest’, påpeger arrangørerne.

Det meste foregår i Messe C- området i Fredericiahallerne, men der vil også være indslag i havnen, hvor bl.a. Søværnets og Marinehjemmeværnets fartøjer vil være repræsenteret, og vil vejr og vind det, kommer der muligvis også overflyvning af et af Flyvevåbnets nyeste jagerfly F-35.

Der vil være mere end 100 spændende stande, og der er åbent hele weekenden fra fredag til og med søndag. Billetter kan købes både online og i hallerne, og man kan desuden læse meget mere om Action24 på Folk & Forsvars egen hjemmeside: Action24 – Folk og Sikkerhed

Andre nyheder

Nyheder

Værd at vide i en ferietid

Du har ret til at holde tre ugers sammenhængende ferie i den periode, der kaldes hovedferien. Det er fra 1.maj til 30.september. Hvis du selv

Læs mere »
Nyheder

Kursen er sat mod nye krigsskibe

En række maritime organisationer er gået sammen med Forsvaret i et ’Nationalt Partnerskab’, der her til morgen kunne offentliggøre anbefalinger, der indeholder analyser og en

Læs mere »
Søg