Nu optjener militære lærling anciennitet

CS og FPS har indgået en aftale om anciennitet for militære lærlinge. Aftalen betyder, at militære lærlinge, som gennemfører en erhvervsuddannelse med lærlingeløn (basisløngruppe 0) vil optjene anciennitet fra udnævnelsestidspunktet til konstabel. Det vil sige, at de militære lærlinge fremover vil optjene anciennitet under uddannelsen.

Det vil ikke få lønmæssige konsekvenser for den enkelte under selve uddannelsen, men det betyder, at de militære lærlinge kan overgå direkte til konstabelløn sats 2, når de har gennemført deres erhvervsuddannelse, og dermed aflønnes som konstabel med mere end fire års ansættelse.

– Jeg er glad for, at vi er kommet til en fælles forståelse af, at man selvfølgelig optjener anciennitet – også som militær lærling – fra det tidspunkt man udnævnes til konstabel, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

Sådan står der i forståelsespapiret:
• Militære lærlinge, som gennemfører en erhvervsuddannelse med aflønning i basisløngruppe 0, vil fra udnævnelsestidspunktet til konstabel vil optjene anciennitet i henhold til. basisløngruppe 1, sats 1.
• Forståelsen omfatter kun anciennitetsoptjening på basisløngruppe 1, sats 1, men medfører ikke nogen lønmæssige konsekvenser under gennemførelsen af erhvervsuddannelsen i øvrigt.
• Konstabler med fire års anciennitet som konstabel, uanset basislønindplacering, overgår til basisløngruppe 1, sats 2 pr. 1. januar 2023.

Du kan læse forståelsespapiret i sin helhed her.

Andre nyheder

Nyheder

En god overenskomst

Vi har fået forhandlet en god overenskomst hjem, der løber over to år, og den sikrer en reallønsfremgang til alle ansatte i staten. Der er

Læs mere »
Nyheder

Gode fortællinger fra nutid og fortid

Netmediet Forsvarshistorien, der arbejder sammen med Danmarks Veteraner og Folk & Sikkerhed, har netop opdateret deres hjemmeside, hvor alle nuværende og tidligere udsendte kan sende

Læs mere »