Foto: HcK

Nye støvler på vej – måske

De længe ventede nye støvler, der blev præsenteret i efteråret, er på vej. De er ankommet til ’centralt lager’, oplyser Forsvarsministeriets Materiel -og Indkøbsstyrelse, FMI.

Men hvornår de så kommer videre derfra og ud til de lokale depoter, og dermed også ud til de lokale brugere er en anden snak.

FMI venter nemlig på, ”at den resterende beholdning af de ’gamle’ støvler når et niveau, der afstedkommer, at beholdningen erstattes med de nye støvler”. Og FMI kan ikke sige præcist, hvornår det så bliver.

En hurtig rundspørge til et par af de ventende depoter viser, at man stadig godt kan skaffe de ’gamle støvler’, men ikke nødvendigvis i den ønskede størrelse. Især størrelserne 42 og 43 er en mangelvare.

Og andre populære størrelser skal måske hentes hjem fra et andet depot, hvilket kan tage noget tid og en del ekstra administration.

Men når de nye støvler engang når ud på hylderne hos de lokale depoter, kan soldaterne glæde sig til at vælge mellem flere typer. Modellerne bliver nemlig en tung og en let kampstøvle, ørken og jungle, og kampstøvle cold weather.  Jungle og cold weather udleveres dog kun til ’særlige udsendelser’.

FMI fortæller desuden, at man har søgt at imødekomme et behov for et reelt valg for soldaten og samtidig at have færre kampstøvler på hylderne. Dette opfyldes ved, at de fleste af modellerne anskaffes med to til tre forskellige indlægssåler. Indlægssålerne har forskellige tykkelser, og dermed vil soldaten selv kunne justere, så kampstøvlen føles smallere eller bredere. Som noget nyt leveres hvert par støvler med en ’pixi’, som beskriver specifikationer, brug, vedligeholdelse og tilpasning. Det betyder, at også den mindre rutinerede soldat vil kunne opnå bedst mulig ’performance’ af kampstøvlerne.

På side 10-11 i CS Bladet nummer 5, 2023, kan man i øvrigt læse en længere artikel om de nye støvler og se billeder af alle typer.

CS Bladet 5 2023—Side 1 (ipapercms.dk)

Andre nyheder

Nyheder

Hjemmeværnet fylder 75 år

Kun få uger efter at frihedsbudskabet fra BBC i London lød i danske radioer i foråret 1945, mødtes en række modstandsfolk for at etablere en

Læs mere »